Zoenen tijdens chemotherapie

Op de tast: seksualiteit na kanker

Dit boek doorbreekt het taboe rond seksualiteit en kanker bij vrouwen.

Uit een bevraging van Kom Op Tegen Kanker in 2021 bij kankerpatiënten en hun partners blijkt dat maar één op de vier voor de start van de behandeling zegt informatie te hebben gekregen over de mogelijke gevolgen van de behandeling op seksueel en intiem vlak. Dat is weinig.

Eindelijk is er een boek dat alle informatie over de invloed van kanker op de seksualiteit van vrouwen samenbrengt. Op een duidelijke, openhartige manier deelt Marieke haar eigen ervaringen en biedt ze ruimte aan de vele verhalen van bondgenoten. Marlies, met haar expertise als seksuologe, voegt op een toegankelijke en concrete manier waardevolle inzichten toe.

Mag je nog zoenen tijdens chemotherapie?

Met verschillende experten en aan de hand van de persoonlijke verhalen van lotgenoten en hun partners leggen Marieke Colpaert en Marlies Meersman uit welke gevolgen de kankerbehandeling op lichaam en geest kan hebben. Daarnaast krijg je een waaier aan mogelijke oplossingen en tips om zowel mentaal als fysiek terug op een positieve manier met seks om te gaan.

Uniek zijn de vele laagdrempelige en concrete oefeningen om stap voor stap en op eigen tempo je seksualiteit opnieuw te kunnen beleven. Een must-have voor (ex-)kankerpatiëntes, hun partners én zorgverleners die hun steentje willen bijdragen aan het bespreekbaar maken van intimiteit tijdens en na het genezingsproces.

Mag je nog zoenen tijdens chemotherapie? Marieke start met een persoonlijke zoektocht naar correcte informatie over seksualiteit tijdens een kankerbehandeling en de seksualiteitsbeleving na de behandeling.

Mag je nog zoenen tijdens chemotherapie?

Algemene info

280 pagina's

EAN nummer: 9789464778113

Taal: Nederlands

Vorm: Paperback / softbackzoenen tijdens chemotherapie