Boek over kanker

Op de tast: een boek over kanker waarbij het taboe rond seksualiteit en kanker bij vrouwen wordt doorbroken

In het boek over kanker Op de tast: seksualiteit na kanker doorbreken Marieke Colpaert en Marlies Meersman het taboe rond seksualiteit en kanker bij vrouwen. Een kankerdiagnose gooit je hele wereld overhoop. Je hebt geen idee wat er gebeurt of wat je te wachten staat. Emoties razen door je heen: angst, woede, zorgen, verdriet. Dit heeft directe invloed op je relatie met je naasten, je partner, kinderen en vrienden. Kanker heeft een immense impact op je mentale, fysieke en sociale welzijn. Gelukkig betekent een kankerdiagnose niet langer automatisch een doodvonnis. Maar je eerste zorg is begrijpelijkerwijs overleven. Dit is ook waar artsen zich op richten: genezing, het herstellen van je gezondheid en het verslaan van kanker.

Eindelijk een boek over de invloed van kanker op de seksualiteit van vrouwen

Dit boek over kanker doorbreekt het taboe rond seksualiteit en kanker bij vrouwen.

Met verschillende experten en aan de hand van de persoonlijke verhalen van lotgenoten en hun partners leggen Marieke Colpaert en Marlies Meersman uit welke gevolgen de kankerbehandeling op lichaam en geest kan hebben. Daarnaast krijg je een waaier aan mogelijke oplossingen en tips om zowel mentaal als fysiek terug op een positieve manier met seks om te gaan.

Uniek zijn de vele laagdrempelige en concrete oefeningen om stap voor stap en op eigen tempo je seksualiteit opnieuw te kunnen beleven. Dit boek over kanker is een must-have voor (ex-)kankerpatiëntes, hun partners én zorgverleners die hun steentje willen bijdragen aan het bespreekbaar maken van intimiteit tijdens en na het genezingsproces.

Boek over kanker

Algemene info

280 pagina's

EAN nummer: 9789464778113

Taal: Nederlands

Vorm: Paperback / softbackBoek over kanker Interview boek over kanker voor De Zevende Dag Invloed van kankerbehandeling op seksualiteit nog steeds taboe

"Op de tast is het eerste werk over vrouwelijke seksualiteit na kanker dat zo veel kennis bundelt. Een schat aan informatie voor élke vrouw."

Sileny Han, gynaecoloog en oncoloog, UZ Leuven

"Marieke en Marlies bieden vrouwen praktische tools en concrete oplossingen om hun lichaam (opnieuw) te leren kennen en om, alleen en als koppel, opnieuw van intimiteit te kunnen genieten. Hun aanpak sluit naadloos aan bij onze eigen filosofie."

Ann Strybol, zaakvoerder Tutti Passi

"Dit boek over kanker schetst een compleet beeld van een vaak onderschatte kwestie en biedt opties waar mogelijk. Think Pink steunt de studie van Prof. Dr. Sileny Han, die patiënten helpt om meer inzicht te krijgen in seksualiteit na kanker."

Prof. Em dr. Van den Broecke R. (lid Raad van Bestuur vzw Think Pink)

In het boek over kanker Op de tast: seksualiteit na kanker doorbreken Marieke Colpaert en Marlies Meersman het taboe rond seksualiteit en kanker bij vrouwen. Bestel nu het boek.

Enkele reviews

  • "Dag Marieke, met veel enthousiasme heb ik jouw boek in 2 keer uitgelezen. Ik vond het oprecht een eye opener. Na 24 jaar op de dienst gynaecologie / plastische heelkunde te staan ben ik me door het lezen meer dan ooit bewust van de impact die kanker heeft op een vrouw. Het belang om goed te communiceren en patiënten te begeleiden doorheen het proces is zo ontzettend belangrijk. Ik moet zeggen dat ik sinds het lezen van jouw boek op een andere manier omga met patiënten. Ikzelf heb dan ook meer voldoening van de zorg die ik probeer te bieden. Fantastisch boek. Hartelijk dank, Marieke"

  • "Jullie boek leest zo vlot. Het is zo herkenbaar. Ik heb ook een paar traantjes gelaten bij het hoofdstuk over de geforceerde menopauze. En bijna in 1 keer 100 pagina's gelezen. Een echte aanrader!"

  • "Bedankt voor dit boek. Ik was meteen geprikkeld om er in te lezen. Het is zo fijn om zoveel herkenbare zaken te lezen. Dit maakt dat ik erkenning voelde en er naar mij geluisterd werd. Een fijne afwisseling ook tussen concrete tips, wetenschappelijke info én verhalen. Knap werk!"