Boek over kanker

Op de tast: seksualiteit na kanker

In het boek over kanker Op de tast: seksualiteit na kanker doorbreken Marieke Colpaert en Marlies Meersman het taboe rond seksualiteit en kanker bij vrouwen. Een kankerdiagnose gooit je hele wereld overhoop. Je hebt geen idee wat er gebeurt of wat je te wachten staat. Emoties razen door je heen: angst, woede, zorgen, verdriet. Dit heeft directe invloed op je relatie met je naasten, je partner, kinderen en vrienden. Kanker heeft een immense impact op je mentale, fysieke en sociale welzijn. Gelukkig betekent een kankerdiagnose niet langer automatisch een doodvonnis. Maar je eerste zorg is begrijpelijkerwijs overleven. Dit is ook waar artsen zich op richten: genezing, het herstellen van je gezondheid en het verslaan van kanker.

Eindelijk een boek over de invloed van kanker op de seksualiteit van vrouwen

Dit boek over kanker doorbreekt het taboe rond seksualiteit en kanker bij vrouwen.

Met verschillende experten en aan de hand van de persoonlijke verhalen van lotgenoten en hun partners leggen Marieke Colpaert en Marlies Meersman uit welke gevolgen de kankerbehandeling op lichaam en geest kan hebben. Daarnaast krijg je een waaier aan mogelijke oplossingen en tips om zowel mentaal als fysiek terug op een positieve manier met seks om te gaan.

Uniek zijn de vele laagdrempelige en concrete oefeningen om stap voor stap en op eigen tempo je seksualiteit opnieuw te kunnen beleven. Een must-have voor (ex-)kankerpatiëntes, hun partners én zorgverleners die hun steentje willen bijdragen aan het bespreekbaar maken van intimiteit tijdens en na het genezingsproces.

Boek over kanker

Algemene info

280 pagina's

EAN nummer: 9789464778113

Taal: Nederlands

Vorm: Paperback / softbackBoek over kanker